Det är inte ovanligt att man någon gång i livet behöver låna pengar. Det kan vara större lån eller mindre summor. Och av olika anledningar kan det vara svårt att få beviljat lån. Man kanske är student eller inte har något fast jobb för tillfället, och man kanske har för många kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC) som de flesta stora banker och en bostadsföreningar och affärer gör sina kreditupplysningar hos. Har man över 10 kreditupplysningar kan det vara svårt att få ett lån beviljat.

Behöver man låna en mindre summa pengar finns möjlighet att ta ett sms lån. Och det finns även de som beviljar smslån utan UC. Det betyder att långivarna inte gör en kreditupplysning hos uc. De använder sig ofta av Creditsafe eller Bisnode som är andra kreditupplysningsföretag. Och dessa delar inte uppgifter mellan varandra eller med UC. Det betyder att dina lån utan UC inte syns vid eventuella framtida lån hos banker. 

Det är en del saker som kan vara bra att veta och tänka på innan man tar beslutet att låna utan UC. Här nedan kan du läsa 5 saker som är bra att veta innan du tar ett sms lån utan det. 

 

Jämför långivare och deras lån 

På samma sätt som elektronikaffärer har olika prissättningar och erbjudanden. Har även olika långivare och företag olika priser och kostnader för deras lån. Det är bra att jämföra de olika företagen för att se vilket lån som passar just dina behov. Det kan handla om olika räntor, avgifter och avsatt tid för att få pengarna men även för när första avbetalningen ska utföras. 

Detta behöver man inte göra själv, det finns jämförelsesidor på nätet som jämför olika lån och långivare utifrån det du söker. Exempelvis kan du jämföra sms lån utan UC.

 

Det är gratis att ansöka

Precis. Det kostar dig ingenting att ansöka om ett sms lån. Man får svar snabbt, oftast samma dag och är man inte helt nöjd med beslutet är det bara att tacka nej utan någon kostnad. 

 

Övriga kostnader

Att ansöka smslån utan UC, kan vara något dyrare än ett lån med det. Det kan vara bra att vara medveten om innan man tackar ja till ett lån. Det är även bra att se över andra avgifter som långivarna kräver för exempelvis hantering av lånet. Detta är kostnader utöver den procentsats i ränta som det kostar dig att låna pengar av långivaren. Dessa kan också variera mellan olika långivaren precis som med räntan. Det är smart att jämföra och även då se över alla kostnader du behöver betala tillbaka för lånet. 

 

Tänk över ditt beslut och gör en plan

Att låna pengar kan snabbt bli en dyr handling, men ibland behöver man låna pengar och då är det bra att alternativet finns. Men se över dina kostnader innan för att försäkra dig om att du verkligen behöver göra ett lån. Och behöver du ansöka om lån, gör en plan! Gör en plan för hur du ska betala tillbaka pengarna. 

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print