Ja, det går ju fortfarande lite trögt med uppdateringarna, visst är det så. Men det är ju ändå mer än vad som hänt under hela det senaset året och lite därtill. Jag har dock hunnit med att förbättra lite saker. Här är en del som förhoppningsvis gör det ännu roligare att besöka FilmMedia.

Comment Luv tillbaka

Comment Luv är tillbaka. För att jag uppskattar er som kommenterar och deltager i diskussionerna får du inte bara en länk till din blogg om du noterar den ovanför kommentarsfältet. Klicka Comment Luv nedanför din kommentar så får du dessutom exponera något av dina senaste skrivna inlägg från din egen blogg, och med en följande länk dessutom (Utan no follow-attributet). Eftersom domänen Filmmedia.se är tio år gammal nu i höst (Halleluja!) och sajten hyfsat stark, så får du bra länkar till din egen blogg på det sättet som stärker den hos Google.

Filmtips och kategorier uppdaterat

Sidan “Filmtips” är delvis omgjord och jag ska fortsätta förbättra den. I rutorna högst upp kan du välja genrer som komedier, skräck, drama osv. Det underlättar inte minst orienteringen på sajten i mobilt format. De senaste dagarna har jag gått igenom omkring 2000 gamla inlägg, fixat med taxonomin och sorterat filmtips och recensioner till olika kategorier. Inlägg med enskilda filmer är ju inte så jättemånga jämfört med vad som hittas på andra filmbloggar. Men eftersom en del kategorier är rätt så tunna så ger mig också en anledning att fortsätta publicera recensioner och filmtips.

Filmnyheter under ombyggnad

Jag kommer inte längre att publicera nyheter om film och TV i bloggen. Det som ska upp är nyhetsflöden från andra bloggar och sajter, så du kommer att kunna använda filmmedia ännu smidigare för att hålla koll på det som händer. Däremot kommer jag att använda Facebook till att länka till nyheter, notiser och annat smått och gott på  som lite humor och fakta. Och förstås tävlingar. Jag kommer dock inte att starta igång Facebook ordentligt förrän senare under sommaren eller möjligen under hösten. Så om du inte redan har gjort det, se till att gilla FilmMedia här på Facebook.

Och mer på gång…

… som en artikelserie om hur man bloggar

Ja, förutom tävlingar, samarbeten med mera, så planerar jag i samband med bloggens tio-års-firande en serie inlägg som berättar mer om min process, hur jag jag tänker som bloggare och hur jag lyckades driva upp en ansenlig summa unika besökare under bloggens glansdagar och mer om varför jag drog mig tillbaka. Eftersom jag jobbar professionellt med internetbaserad marknadsföring så kommer det att bli en riktig bloggskola, och inte bara för film, som lär dig tricken om hur du driver in trafik  och får den att synas i Google. Den artikelserien eller bloggskolan planerar jag att dra igång i slutet av Augusti, möjligen i början av september.

Som jag sade i ett tidigare inlägg så kommer Filmmedia under överskådlig tid inte uppdateras dagligen, men förhoppningsvis flera gånger per vecka. Samt skall jag försöka hålla Facebook aktiv dagligen med lite smått och gott. Här kan du gilla FilmMedia på Facebook.

Hoppas jag lyckas uppfylla alla utlevelser den här gången. Alla goda råd, tips och invändningar är välkomna. Skriv gärna något i kommentarerna.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print