Double Indemnity (1944) är nog min favorit när det gäller Film Noir. Eller i alla fall topp tre eller något sånt. Billy Wilder är en fantastisk filmskapare och hårdkokt, tuff dialog tillhör det han kan riktigt bra. “Kvinna utan samvete” tillhör dessvärre en av de svenska titlar som ger fränast bismak. Men filmen är riktigt bra. Här nedan kan du njuta av en intressant videoessä som går igenom filmhistoriens viktigaste och mest kända Film Noir och placerar Double Indemnity i topp. Så klart.

 

 

Filmen gavs ut senast i Sverige 2008 på DVD, så tyvärr är den svår att få tag på med svenska texter. Om du är duktig på engelska finns dock boken att köpa på svenska sajter, och här även som ljudbok.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print