Francis Ford Coppola har gjort några av filmhistoriens mest älskade filmer. Han är faktiskt fortfarande aktiv trots sina 70 år. Främst som producent och är en av de som står bakom dottern Sofias succéer, men han har regisserat en del även på senaste tiden. Annars ryktas det om att han under de 20 sista åren ägnat sig mest åt sin vingård.

Vad tror du då att mästerregissören uppskattar för filmer? De senare åren har han sagt att han gillat Supernollan, Modern Romance och White Men Can’t Jump. Här Francis Ford Coppolas 10 favoritfilmer dock enbart med  fina tips på filmklassiker:

 

 • I Vitelloni (Fellini, 1953)
 • Wild Strawberries (Bergman, 1957)
 • Citizen Kane (Welles, 1941)
 • The Treasure of the Sierra Madre (Huston, 1948)
 • City Lights (Chaplin, 1931)
 • Henry V (Olivier, 1944)
 • La notte (Antonioni, 1961)
 • The Bank Dick (Fields, 1940)
 • Roxie Hart (Wellman, 1942)
 • Hell’s Angels (Hughes, 1930)
Dela med dig!
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
 • Print