Frodo är skeptisk…

Om du följt med vad som händer i film- och TV-världen eller om du följer oss på Facebook, vilket är väldigt smart och något som jag tycker att du ska göra för då får du ta en hel del nyheter och roligheter som händer på webben fast som inte publiceras här, ja då har du nog redan fått veta att Amazon har köpt upp rättigheterna till Sagan om Ringen och planerar en TV-serie.

Där gav jag den korta, svenska versionen av pressmeddelandet som lyckliggjort så många Facebook-fans:

press-releasen i förkortad version: “Amazon presenterar nu att de säkrat rättigheterna för att göra TV-serie av J.R.R. Tolkiens fantasyroman, Sagan om Ringen. Avtalet gäller för flera säsonger. Serien blir en Amazon Prime Original som kommer samproduceras av Amazon Studios, Tolkien Estate and Trust, HarperCollins och New Line Cinema. Serier kommer att släppas globalt på Prime Video. “

Så nu gnuggar du säkert händer och glädje och tänker säkert: “Ja, hurra! En TV-serie kommer att göra böckerna ännu mera rätta och vi kanske till och med slipper slapstick-komik med dvärgar och alver!” Som jag skrev för ett par dagar sedan på Facebook så finns det en hake. Tji fick du, för det blir inte en filmatisering av Sagan om Ringen. Nix, det blir ett nyskrivet hopkok av vad man tycker borde ha hänt före Sagan om Ringen. Amazon säger dessutom att man planerar en ordentlig franchise som kan innebära andra TV-serier, spin-offs med mera. Så om du gillar allt bara för att man bort något Tolkien-inspirerat som en på tok för utdragen version av Bilbo, så kommer du säkert att gilla vad som är på gång. Andra som jag själv är betydligt mera skeptiska och undrar hur man nu vill mjölka pengar på fantasy-suktande Tolkien-fans. Jag anar det värsta, men förhoppningsvis har jag fel. Vad tror du? Ge mig gärna dina tankar i kommentarerna.

Gilla vår Facebook-sida här för att ta del av en massa annat spännande och kul som inte publiceras på FilmMedia.se

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print