The Pianist, Roman Polanski 2002

Oavsett om du är intresserad av andra världskriget eller om du helt enkelt vill se en riktigt bra film är The Pianist en varm rekommendation. Roman Polanskis film är ett tungt drama baserad på verkliga händelser om en judisk pianist som försöker fly från nazisterna under andra världskriget.

Adrien Brody är briljant i huvudrollen, filmen är dessutom mycket spännande, vackert filmad och suveränt berättad. Men The Pianist  är samtidigt mycket tung och våldsam eftersom det skildrar det nazistiska våldet rakt utan att försköna verkligheten. Det är en mycket grym verklighet som pianisten Wladyslaw Szpilman är utsatt av.

Bland andra världskrigetskildringar tillhör The Pianist det allra bästa. Men se den när du är pigg och i form för den. Det är en spännande och samtidigt underhållande film, men det är verkligen ingen upplyftande historia.

Betyg: 9/10

Se alla filmtips här

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print