dark-tower

FMs skribent Stefan tycker till och recenserar Stephen King-filmatiseringen The Dark Tower:

The Dark Tower börjar i en liten stad på en annan planet där man letar efter ungdomar med unik kraft som blir uppskickade till Tornet. I Brooklyn tror människorna att det är en jordbävning men det är något helt annat. En pojke som heter Jake får mardrömmar och ritar av det som han har sett i drömmen. I skolan blir han aggressiv, och när han kommer hem så måste Jake berätta vad som har hänt i skolan för hans mamma och pappa. Dom tror att han är psykiskt sjuk och han behöver åka till ett behandlingshem. I stället så rymmer han hemifrån. Och samtidigt är det några som vill ha tag i Jake han ska kolla ett hus och så hittar han en dimensionsportal i Brooklyn så helt plötsligt är han i ödemarken, och han kommer in i en helt ny värld där det händer saker. Han träffar Roland som förlorade sin far mot den svarta mannen och lovar att hämnas på honom. Han kommer till en by där Jake öppnar sig för en spådam och hon ser allt det som han har drömt om hemma i Brooklyn. När dom är tillbaka i Brooklyn så måste dom ha hjälp för att Roland har blivit skjuten. Dom kommer hem till Jakes mamma och pappa och då visade sig att det har varit någon annan där. Båda är borta och han har ingenting kvar utan Roland. Roland frågar om han vill hänga med tillbaka.

Det som var bra är att The Dark Tower slutar så som den gör för att det kommer flera filmer på boken. Mycket påkostad och det är bra. Det var nästan som en skräckfilmsbörjan.

Jag personligen tycker The Dark Tower var bra men den var seg, långtråkig, och rörig och man hängde inte med på olika ställen i filmen. Jag tyckte den hoppade fram och tillbaka. Men annars var den helt okej. Man satt som på nålar hela tiden för att man inte visste vad som skulle hända.

I betyg får filmen en 2:a

…………………………………………..

Tips!: Alla verkar tycka olika om filmen, så läs även vad andra filmbloggare skriver om den:
Fiffis Filmtajm
Rörliga bilder och tryckta ord
Jojjenito
Fripps Filmrevyer
FLMR

Kolla fler Filmtips här!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print