Hundraettåringen som smet från notan och försvann, uppföljaren till en av Sveriges största biosuccéer någonsin, finns från och med idag på butikshyllorna. Filmmedias nya recensent Stefan har fått ett recensionsex av Hundraettåringen som smet från notan och försvann och lägger sin dom över både filmen och DVD-/Blu-ray-utgåvan: 

Allan Karlsson fyller hundraett år och hans vänner är med på Bali och firar med honom men dom är rastlösa och har ingenting att göra efter ett hårt år med bara lyx. Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken folksoda så blir det full fart igen. Allan och hans vänner planerar för framtiden på flyget men, det är ett djur på planet så att piloterna måste nödlanda i Ryssland där de hamnar i fängelset, men hans kompis får sitta i karantän. Och där träffar dom Popov. Det är några som håller koll på dom och när de kommer till slutmålet så blev det lite romantik och den personen som har koll på dom är Kristina. Det är Popovs dotter och hon får Receptet på folksodan. Men när dom kommer hem till  boendet så är Allans alla saker borta, plus att CIA är där. Men personalen hör inte att Allan är där på boendet. Och då kommer en gangster och letar efter pengarna.

Hundraettåringen som smet från notan och försvann har inte kommit upp till samma nivå som hundraåringen. Den har mycket kvar men det är en början på en bra film.

Kvaliteten på DVDn/Blu-ray är mycket bra men det finns inget Extramaterial, Det som är riktigt bra är att man kan välja syntolkning.

Från mig får den en svag 3.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print