Under april och maj visar Cinemateket i Stockholm nio filmer av och med Hasse Alfredson. Med anledning av Gösta Ekmans frånfälle vill vi särskilt uppmärksamma några av dessa. Från samarbetet i Hasseåtages revyer följde Gösta Ekman med till deras filmer och han medverkar i sju av de nio filmerna som visas på Cinemateket, däribland huvudrollerna i de komiska pärlorna Picassos äventyr och Ägget är löst. Men Svenska bilder är först ut.

Läs mer för samtliga visningar och tider:

Nu på torsdag får Svenska bilder sin nypremiär som digitalt restaurerad och den presenteras av Hasses Alfredsons son Tomas Alfredson i Filmhuset, under en afton tillägnad Gösta Ekman. Även flertalet av de andra filmerna i retrospektiven har digitaliserats och kommer inom kort finnas tillgängliga för biografvisningar över hela landet.

Tid och plats: 
torsdag 6 april kl. 18:00, Cinemateket i Filmhuset, Borgvägen 1 i Stockholm.

Nedan listas resterande filmer av och med Hasse Alfredson, med Gösta Ekman i både större och mindre roller, som visas på Cinemateket under april och maj, samtliga på 35mm i Filmhuset:
Att angöra en brygga, onsdag 12 april kl. 18:00, Ägget är löst!, fredag 21 april kl. 18:00, Picassos äventyr, lördag 22 april kl. 18:00, P & B, tisdag 2 maj kl. 20:15, Den enfaldige mördaren, tisdag 9 maj kl. 18:00, SOPOR, lördag 13 maj kl. 14:00.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print