Inlägget innehåller reklam från UIP
5 Skäl att inte missa en av årets mest intressanta filmer: The Great Wall med Matt Damon i huvudrollen.

Om du inte hunnit se bilder från The Great Wall, så missa inte trailern här nere, den häftigaste, mest storslagna och vackra trailern hittills i år. Min gissning är att du kommer att tycka precis som jag: Det här är en film som man bara måste se på stor duk. Genom trailern får du provsmaka en riktigt ambitiös och påkostad storfilm med Matt Damon som slåss mot monstruösa varelser uppe från den kinesiska muren.

Regissören är Zhang Yimou, en av världens mest respekterade filmskapare med mästerverk bakom sig som Hero, Flying Daggers, Curse of the Golden Flower, Den röda lyktan och Att Leva.

5 skäl till varför du måste se The Great Wall:

 1. Estetisk perfektion – Zhang Yimou är mer känd än någon annan för att skapa vackra bilder genom färger. Men Zhang startade också sin karriär som filmfotograf, så det är ju inte konstigt att ett genomgående makalöst foto är regissörens främsta signatur.
 2. Matt Damon och William Defoe. Filmen är på engelska med några av Hollywoods absolut bästa skådisar, samt med några av de mest heta namnen i Östasien: Tian Jing och Andy Lau.
 3. Handlingen: Unik, fascinerande handling full av fantasi, monstruösa varelser och heroiska hjältedåd. Vad lämpar sig bättre att se på stor duk?
 4. Action: Är det något där kineserna ofta slår Hollywood med så är det att skapa och koordinera häftiga actionscener och framförallt fighter. The Great Wall kommer inte att göra dig besviken. Slagsmålen och stuntscenerna är arrangerade av Vincent Wang som jobbat med Batman Begins, Skyfall och Doctor Strange, samt Nuo Sun som jobbat med Ant Man och John Wick.
 5. Musiken: Ramin Djawadi, en av de mest eftertraktade kompositörerna idag, som skapat ledmotiven till bland annat Game of Thrones och Westworld står för musiken.

 

 

Är du nu övertygad om att det är en bra idé att se The Great Wall på den stora duken? Det är i vilket fall en av de få filmer som jag själv planerat att se. Inte minst på grund av att det faktiskt handlar om en storfilm och zhang Yimous otroliga känsla för detaljer. Så förbered dig då på en spännande resa, ända bort till Kina och bege dig upp på den legendariska kinesiska muren!

Synopsis/Handling:
The Great Wall berättar sagan om en elitstyrka i kamp för mänsklighetens överlevnad. En kamp som äger rum på världens kanske mest ikoniska byggnadsverk, den kinesiska muren. Yimous första engelskspråkiga film är också den största produktion som någonsin genomförts på kinesisk mark. Matt Damon spelar huvudrollen och regissören Zhang Yimou står bakom kameran. I övriga roller ser vi bland andra Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe och Andy Lau.

Reklam från UIP

Dela med dig!
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
 • Print