Farang är C Mores andra svenska originalserie efter succén med Saknad. Ola Rapace och Louise Nyvall spelar huvudrollerna i denna dramathriller, där en pappa och hans dotter försöker hitta vägen tillbaka till varandra genom ett kriminellt skuggland på Thailands bakgator. Erik Leijonborg har regisserat och Malin Lagerlöf står för manus till Farang, vars två första avsnitt får streamingpremiär på C More 9 mars.
C More fortsätter satsningen på svenska kvalitetsproduktioner med den nya dramathrillerserien Farang. Ola Rapace spelar Rickard, som tio år efter flykten från Sverige till Thailand hankar sig fram som småkriminell i Phuket med skyddad identitet och ett pris på sitt huvud. När hans femtonåriga dotter Thyra (Louise Nyvall) ger sig ut på jakt efter sin pappa kommer det förflutna ikapp med våldsam kraft, och tillsammans med henne blir Rickard tvungen att slå tillbaka för att överleva.

–  Farang är en berättelse om tillit och svek. Om att vi aldrig kan fly vår historia, men att det finns hopp om framtida försoning trots ett mörkt förflutet, säger Johanna Bergenstråhle, Exekutiv producent för Farang.

Jacques Karlberg spelar Fabian, en ung man som först ser Thyra som en i raden av tjejer han förför och lurar att smuggla droger till Sverige. I övriga roller ses bland andra Gerhard Hoberstorfer, Anna Bjelkerud, Ralph Carlsson och den thailändska stjärnan Yayaying Rhatha Phongam (”Only God Forgives”).

Farang är ytterligare ett steg i C Mores stora satsning på svenskt drama, som inleddes med succéerna Gåsmamman och Beck-filmerna, samt Colin Nutleys serie Saknad. Serien produceras av Eyeworks Scandi Fiction/Warner Bros. i samarbete med Matador Film. Huvudregissör är Erik Leijonborg (”Tusenbröder”).

Farang är skapad av Stefan Thunberg och Malin Lagerlöf, som står för manus tillsammans med Veronica Zacco, Anders Sparring och Niklas Rockström. Producent är Anna Wallmark Avelin.

De två första avsnitten av Farang blir tillgängliga för streaming 9 mars, och sedan kommer ett nytt avsnitt varje torsdag under sju veckor.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print