american-honey

Jag fick ett jättefint filmtips häromdagen på en film som jag helt höll på att missa. Kanske främst på grund av titeln som ger lite vibbar av lättsam komedi. Men om du kollar trailern nedan så döljer det sig något helt annat bakom namnet på filmen. American Honey som har premiär nu den 2a december, handlar om ett ungdomsdrama, en roadmovie om en tjej (prisbelönade Sasha Lane) som följer med ett gäng som reser omkring säljer tidningsprenumerationer. Det handlar om livet, om att vara ung och om rotlöshet och frihet. Själv får jag lite “Easy Rider”-vibbar av trailern. Om du kollar in olika filmsajter som IMDB så får den toppenbetyg och väldigt fina recensioner. Den är också hyfsat lång, så filmen verkar vara en riktigt spännande djupdykning i karaktärernas liv. Så det här är en film som jag definitivt inte kommer att missa. Det brukar jag inte skriva när jag ger tips om filmer som är på gång, men det är få trailers som får mig att längta så mycket efter biofåtöljen. Med tanke på att filmen vunnit flera prestigefulla priser, bl.a. Juryns pris i Cannes och blivit nominerad för Guldpalmen så kan jag dessutom med gott samvete rekommendera filmen till alla som längtar efter att se en riktigt bra film. Jag tvivlar starkt på att du kommer att bli besviken på American Honey. 

Synopsis/handling:
Star är en tonåring som kommer från ett stökigt och otryggt hem. Hon rymmer hemifrån och slår sig i lag med ett gäng unga människor som försörjer sig som försäljare av abonnemang. Snart befinner hon sig i en labyrint av hårt festande, halvillegala aktiviteter och även kärlek.

Sponsrat inlägg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print