Tom Cruise som inte vill komma ut ur garderoben, Hitlersatir med Cartman som rödhårig och en parodi på katastroffilmer… Jag fick förfrågan om vilken säsong av South Park som var min favorit. Det finns många roliga avsnitt i många säsonger, men som helhet gillar jag nog säsong nummer nio bäst. Hittills i vilket fall. Kolla trailern till säsong nio i videon nedan.

Vad finns det då för anledningar till att välja just denna säsong? Jag kommer inte på många andra säsonger som har så många referenser till olika filmer som just nian. Dessutom finns några riktigt bra avsnitt som lockar till många skratt. Bland toppfavoriterna tillhör Death of “Eric Cartman” där Eric går omkring och tror att han är spöke och “Marjorine” där Butters infiltrerar flickornas fest för att hitta och stjäla en apparat som kan spå framtiden. Det här avsnittet är också inspirerat av Stephen Kings Jyrkyrkogården. Det finns även ett par riktigt roliga fyllo-avsnitt med “Stan’s Dad”. Morbid, svart humor genomtränger hela säsongen från början till slut, kanske mer genomfört än i någon annan säsong.

Tom Cruise-avsnittet “Trapped in the Closet” är för övrigt en klassiker och ett av de mest välkända och omdiskuterade avsnitten. “Ginger Kids” skapade en storm av rödhåriga som protesterade, varav en killes youtube-kanal fick svar på tal direkt av South Park-skaparna som gjorde korta filmsnuttar med Eric Cartman enkom för att driva med killen. Men han fick riktig youtube-kändisstatus på köpet.

Det som är så spännande med South Park är att serien är så oförutsägbar, att man aldrig vet vad man får eller vilket avsnitt som kommer att bli en klassiker. Bara detta är skäl nog att följa serien intensivt. Man vill ju inte vissa något av de där gyllene tillfällena som på ett eller annat sätt, inte bara blir South Park-klassiker, utan faktiskt skapar en bit TV-historia.

Nu är vi redan uppe i hela 20 säsonger av South Park. Oj vad tiden går fort. Missa inte de nya avsnitten av South Park som går nu på Comedy Central på torsdagar.

 

 

Sponsrat inlägg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print