Med den nybildade affärsenheten Nordisk Film Games kommer Nordisk Film, som ägs av mediekoncernen Egmont, att de närmaste åren investera hundratals miljoner kronor i nordiska spelutvecklare. 

 

Nordisk Film har nyligen anställt Martin Walfisz som senior partner inom Nordisk Film Games. Martin Walfisz är grundare av spelstudion Massive Entertainment som har producerat kända titlar som ”World in Conflict”, ”Far Cry 3” och nyligen ”Tom Clancy’s The Division”. Närmast kommer han som grundare och VD från spelstudion Planeto som bland annat har producerat frågesportappen ”Quiz Battle”. Han har även under lång tid varit engagerad i den nordiska spelbranschen, bland annat som styrelseledamot i svenska Dataspelsbranschen och som styrelseordförande i Game City.
“Nordisk Film har stora ambitioner för den här marknaden, dessutom har de ekonomiska muskler som gör det här till en riktigt spännande möjlighet. Vi tittar just nu främst på att investera i redan etablerade mindre och mellanstora spelföretag i Norden, men det finns även en del intressanta startups i regionen. Jag ser fram emot att genom Nordisk Film bidra till att utveckla den blomstrande nordiska spelmarknaden”, säger Martin Walfisz.
Spelmarknaden när det gäller försäljning av programvara enbart, kommer i år uppgå till ett värde av 95 miljarder dollar globalt enligt Deloitte. Enligt en annan rapport från McKinsey, kommer de totala intäkterna öka med 8 % per år under de kommande fyra åren.
“Vi rör oss in på en marknad som är i en hög tillväxtfas, och med sin omfattande erfarenhet och kunskap om spelbranschen kommer Martin Walfisz vara en nyckel till Nordisk Film Games framgång. Vi är redan aktiva som distributör av PlayStation i Norden och genom vår hundraåriga filmproduktion har vi stor erfarenhet av att jobba med kreativa människor och att kommersialisera och marknadsföra kreativa produkter”, säger Mikkel Weider, som är direktör för Nordisk Film Games.
Nordisk Film Games har en pågående dialog med ett antal spelproducenter och räknar med att tillkännage den första investeringen i slutet av året.

(Pressmedd)

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print