Heroic Trio Johnnie To 1993

Om du gillar att se starka kvinnor slåss och snyggt koordinerad fighting är Heroic Trio en fest för ögat. Och vad sägs om tre av Hong Kongs största skådespelare genom tiderna i huvudrollerna? Michelle Yeoh, Anita Mui och Maggie Cheung måste lösa mysteriet med spädbarn som försvinner spårlöst. Det är nämligen så att den osynlige Ching kidnappar barn åt den Onde Mästaren som har elaka planer för mänskligheten. Superkrafter, ockultism och Kung Fu blandas till en rörig soppa.

Inledningen i Heroic Trio är faktiskt riktigt bra. Men mer och mer ballar filmen ur till en enda stor röra. Filmen balanserar ofta mellan underhållande komik och pinsam kalkon. Mot slutet går den hela vägen ut och blir nästan outhärdligt dålig. Trots detta är Heroic Trio så oförskämt underhållande, fantasifull och häftig att man bara måste gilla filmen trots allt. Det här är som om Ed Wood hade gjort Kung Fu-film. Skillnaden är dock att regissören Johnnie To i själva verket är en av Asiens mest begåvade regissörer och vet exakt vad han gör. Han har ju gjort enormt bra och geniala filmer som Election I & II som hyllats på filmfestivaler världen över och vunnit prestigefyllda priser. Så om du vill lära känna Hong Kong-film en smula bättre och ta del av det bästa och sämsta med den så rekommenderar jag Heroic Trio. Du kommer i vilket fall inte ha tråkigt en enda minut.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print