snyltgästen-steve-martin-goldie-hawnTvå av de mest älskade komedi-skådisarna från lättsamma 80- och 90-talsfilmer, Steve Martin och Goldie Hawn slår ihop sina smarta skallen i Snyltgästen. Om du inte har sett den så förbered dig på en trevlig åktur till amerikansk idyll.

Goldie Hawn tar sig in i Steve Martins hem och lever där sitt eget liv under ägarens frånvaro. Under tiden lyckas hon bli vänner med Martins vänner och familj och ljuger ihop en hel levnadshistoria om deras förhållande och att de är gifta. Martin är naturligtvis upprörd, men inser snart att hennes lögner är bra för honom och hjälper honom med både karriär och relationer. Tokigt va?!

Snyltgästen är en lättsam, snäll komedi med flera ljuspunkter och ibland faktiskt rätt smart. Ibland blir det för mycket buskis och alldeles för krystade pinsamheter. Ibland på gränsen att bli pinsamt dåligt. Filmen balanserar mellan dramakomedi och b-buskis och om den tippar över till det senare får du nog bestämma själv. Men se den gärna om du gillar roliga relationskomedier. I vilket fall är Goldie Hawn definitivt den bättre skådespelaren av de två.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print