den-unge-zlatan-dvd-brd

6 juni 2016 släpper Universal Sony Pictures DEN UNGE ZLATAN på Blu-ray och DVD i Sverige. DEN UNGE ZLATAN är berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev “Ibra” med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen.

Läs mer efter hoppet:

Filmarna Fredrik och Magnus Gertten följde Zlatan under två års tid i Malmö FF, under den uppmärksammade övergången till Ajax och hans första tid i Holland. Detta tillsammans med nyfilmade intervjuer med medspelare, motspelare, tränare och andra som stod Ibrahimovic nära, har resulterat i ett närgånget och personligt porträtt.
– När vi först mötte Zlatan träffade vi en ung, öppen fotbollsspelare som gick rakt genom rutan och vi förälskade oss i hans direkthet. Han har en ärlighet och öppenhet som genom åren också har gett honom fiender, säger Fredrik Gertten.
– Zlatan är en person som väcker känslor. Han är en särling som går sin egen väg. Det blir onekligen fascinerande när en sådan talang och person ska inordnas i den grå lagfotbollen, säger Magnus Gertten.

Berömda fotbollsspelare och tränare som Marco van Basten, Ronald Koeman, Fabio Capello, Leo Beenhakker, Mido och Andy van der Meyde intervjuas i filmen och berättar om fotbollsspelaren och människan Zlatan Ibrahimovic. Men också andra, inte lika kända, personer som funnits i Zlatans närhet under åren får ge sin bild av stjärnan och hans liv.

Zlatan Ibrahimovic är en förebild för en hel generation ungdomar och en superstjärna som i grunden förändrat synen på svensk fotboll. Han har vunnit ligan i alla utländska klubbar han representerat. Han är spelaren som gjort flest mål i det svenska landslaget. Han har till och med en religion uppkallad efter sig – Zlatanism.
Nu är den här, filmen om hur Zlatan från Rosengård blev “Ibra” med hela världen!

(pressmeddelande, ej sponsrat)

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print