Internal-AffairsGood cop vs bad cop, filmer om poliser och såna som i själva verket är skurkarna är alltid kul. Internal Affairs är också en sån film, rätt rå, hårdkokt och småmysig på många andra vis. Richard Gere gör en av sina bästa roller. Han passar som kallsinne psykopat. Andy Garcia står för den goda sidan, sen har vi Laurie Metcalf och Nancy Travis, alla bra skådisar som gör bra ifrån sig.

Internal Affairs har drama, otrohet, svartsjuka och mycket annat man kan önska sig av en sån här film. Redan på namnet vet du vad den handlar om, insider-grejer inom polisen. Däremot har filmen lite drag av tidigt 80-tal och film från den och tidigare perioder, vilket innebär att en person som är ovan vid tempot kanske kan tycka att den är lite segdragen i början. Personligen gillar jag lite lugnare vardagstempo. När man väl kommer in i filmen biter den tag och släpper inte. Det blir mer och mer hårdkokt noir-stämning och slutsekvensen är riktigt, riktigt bra. Typ en av 80-talets bästa polisfilmer och thrillers. Rekommenderas varmt.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print