29BIGGEST-LOSER1_2-tmagSF

Danny Cahill

Intressant läsning om Biggest LoserNY Times. Forskare har följt 8 deltagare som kämpat i Biggest Loser. Danny Cahill, den av dom som gick ned värst och vann en säsong med mer marginal än någon annan tidigare gick ned till ca 95 kilo från 220 på enbart 7 månader. Vad hände sen, jo han fick tillbaka allting igen. Andra gick upp igen och lade dessutom till kilon.

Forskarna var förbluffade, vad hade egentligen hänt? Det verkade som att deras egna kroppar motverkade deras insatser och kämpade för att få tillbaka vikten. Forskarna använde den här studien för att få veta mera om vad som egentligen händer med kroppen vid extrem bantning och därefter.

Du kan läsa studien själv, men om jag fattat rätt är det så att bantningen och hårdträningen tar över kroppens naturliga metabolism så att ämnesomsättningen sjunker. Tyvärr verkar det som att ämnesomsättningen inte kommer igång igen efter bantningen utan stannar på låga nivåer. Därför lägger man tillbaka kilon eftersom kroppen inte kan omsätta intagen. Kroppen kompenserar alltså den förlorade ämnesomsättningen genom att lägga på alla kilon igen och ibland även mer.

Tråkigt för alla deltagare som tror att de ska förändra sina liv, jobbar så hårt och blir lurade på hela konfekten. Egentligen fungerar alltså ingenting av det du sett av serien. Det ska bli intressant om gamla svenska deltagare genomgår samma studie. Resultaten kommer dessvärre att bli desamma. Allt tyder på det.

Läs hela artikeln själv här: http://www.nytimes.com/2016/05/02/health/biggest-loser-weight-loss.html

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print