En hyllning till David Bowie nedan, en video med alla hans filmroller. Jag har alltid tyckt att Bowie var en briljant skådespelare. Oavsett om man tänker på Twin Peaks – Fire Walk With Me eller som Goblin King i barnfantasyfilmen Labyrinth finns inget annat att säga än att han gör ett riktigt bra jobb. Det är lite märkligt att han inte uppmärksammats mer för The Prestige. Uppriktigt sagt tänkte jag inte alls på att det var Bowie som trollkarl brytande på ryska. Märklig människa, så mångbegåvad. En sann renässansmänniska, eller nån slags varelse från en annan planet? Oavsett vad känns jorden lite fattigare och mera färglös. Trist. Vissa tror man är odödliga, som ett undantag som bryter regeln. Nej, den enda regeln man inte kan bryta är att om man är född så måste man dö. Men Bowie tillhör med all säkerhet de artister som kommer att leva kvar länge, länge i människors minnen.

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print