Lucköppning inför kortfilmsdagen:

Första luckan i kortfilmskalendern öppnas den 1 december och markerar därmed nedräkningen inför Kortfilmsdagen den 21 december – på årets kortaste dag. Varje dag bjuds en ny representant in för att öppna en lucka och presentera en kortfilm.

Både kulturpersonligheter och medarbetare inom filmbranschen återfinns bland de som öppnar luckor i år. Bland andra kommer regissören Mark Cousins (The Story of Film), politikern Rossana Dinamarca och programledaren och konstnären Kakan Hermansson presentera varsin självvald film.

– Genom att låta representanterna själva fritt få välja kortfilm hoppas vi få se en brokig kalender med varierande innehåll. Kortfilm är ett brett format som ofta präglas av en lekfullhet och tidigare år har allt från musikvideor till youtube-klipp presenterats. Vi ser fram emot att bli överaskade även i år, säger projektledaren Ulrika Bandeira.

Kortfilmsdagen arrangeras för andra året rad i Sverige och går av stapeln den 21 december i hela landet. Dagen återfinns i tjugotalet andra länder och syftar till att hylla och främja kortfilmen och långsiktigt etablera fler visningsplatser för densamma.

Kalendern publiceras här: http://kortfilmsdagen.org/kortfilmskalendern/
Följ också lucköppningen på Filminstitutets facebook och twitter.

Gå till: http://kortfilmsdagen.org/kortfilmskalendern/

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print