Ett kort klipp med Darth Vaders “riktiga” röst, alltså rösten till skådespelaren David Prowse som spelade Darth Vader.

I filmen agerade Prowse “kroppen”, men han läste även replikerna. Det var aldrig menat att hans röst skulle höras. Efter lite letande kom George Lucas fram till en okänd teaterskådespelare med skolad röst, James Earl Jones.

Du som gillar film har säkert sett David Prowse en hel del gånger utan att riktigt veta att det var Darth Vader som du tittade på. Han spelar t.ex. författarens storväxta assistent i Kubricks A clockwork Orange. Prowse har även spelat med i Jabberwocky, några episoder av Benny Hill show, samt gestaltat Frankensteins Monster.

[youtube]KQFho0_G1VI[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print