The Hollywood Reporter topp 25 filmskolor i USA. Listan publiceras  även i augustinumret av den fysiska tidningen.

USC och NYU håller förstaplatserna från tidigare år. UCLA samt mindre filmskolor går emot Hollywood-modellen och Hollywood-idealen och uppmuntrar istället alternativa sätt att berätta i film. Överlag är det en mycket intressant utveckling. Om du är intresserad av skolorna kan du även läsa i Indiewire som följer upp THRs undersökning i flera artiklar.

Som kuriosa kan jag nämna att jag träffade James Reagan, dåvarande professor på  och ansvarig på USC. Det var för 20 år sedan i Prag då vi bodde på samma ställe. Senare guidade jag honom runt i Uppsala. Jag har kvar en tröja som han gav mig med texten USC Writing Program och bild på en trasig skrivmaskin.  Den tröjan är dock lika använd som skrivmaskinen, men jag bär den ibland ändå.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print