Innan väntan på Star Wars 7 är över börjar en massa information läcka om uppföljaren, Star Wars 8. Producenterna dreglar ner sig totalt över den enorma potential Kina har som marknad. Nu har man kommit på den bra idén att anlita Hong Kong-skådisen Donnie Yen som ljussabel-viftande Jedi-krigare. Wow.

En himla massa andra Kina- och Hong Kong-skådisar har stått på rad för att få rollen, som Jet Li, Stephen Chow och Tony Leung. Men alla har dissats till förmån för Yen. Den här snubben är inte så otroligt känd här jämfört med de tyngre namnen, så man skiter tydligen i att tillfredsställa den västerländska publiken. I stället flörtar man med Kina och den biopubliken med Donnie Yen som på hemmaplan är superpoppis och jämfört med de andra nämnda namnen även yngre och definitivt mera feminin vilket också verkar vara en riktigt innegrej där i Mittenlandet.

Ett fantastiskt drag, nu spelar det inte heller någon roll om Star Wars 8 blir bra eller inte. Man kan helt enkelt skita i manuset, för man vet att den kommer att bli en stor succé i Kina i vilket fall som helst. Genialt Disney, mycket smart och kul att de gamla takterna fortfarande sitter i.

Hela filmvärlden har snappat upp den här nyheten från en Hong Kong-tidning, så nu håller vi tummarna för att det inte bara är rykten utan istället helt och hållet sant.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print