Den nya dokumentären som HBO har producerat om Scientologerna, Going Clear: Scientology and the Prison of Belief , har på kort tid blivit väldigt tittad på. Drygt 5,5 miljoner har hittills sett dokumentären. Jämför med den mest populära dokumentären av HBO om Beyonce som lockat en publik på över 9 miljoner.

Ron Hubbard var väldigt noggrann med att kalla Scientologi för religion, trots att den inte har en uttalad gudstro som ”klassiska” religionerna. På så sätt lyckades man få skattebefrielse i USA. Nu pågår en kampanj för att upphäva Scientologernas skattebefrielse, som bl.a. lockat 30.000 personer att skriva på en petition för att dra tillbaka denna förmån. Det ska bli intressant att se om kritikerna lyckas. Förmodligen inte.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print