Uppdrag granskning: SVT1 och SVT Play
onsdag 18 februari kl 20.00

unnamed

Adam är född och uppvuxen i Göteborg. Han ville bli tandläkare. Men istället ska han snart resa till Syrien för att kriga för världens mest fruktade terrorgrupp. Uppdrag gransknings reporter Sanna Klinghoffer har träffat Adam. 


Ingen vet exakt hur många män, kvinnor eller barn som dödats av soldaterna i Islamiska staten, IS. Men terrororganisationens utropade kalifat sträcker sig från Aleppo i nordvästra Syrien till mellersta Irak. Där styrs allt av IS. Och från hela världen sluter andra extremister upp, för att delta i ett krig som nu också riktas mot väst.

Adam från Göteborg stödjer IS och ska snart åka till Syrien för att kriga för islam för andra gången.

– Jag vill att mina barn ska växa upp i ett islamiskt kalifat. Jag vill jag att de ska strida som jag, och uppnå martyrskap.

Uppdrag Gransknings Sanna Klinghoffer träffar IS-soldaten Adam i en unik intervju där han berättar vad som fick en ganska vanlig ung kille från Göteborg att lämna allt för att strida för Islamiska Staten.

(Pressmedd. från SVT)

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print