Vid en fullsatt gala på Göta Källare i Stockholm korades ikväll årets sämsta svenska tv-insatser. Bland pristagarna finns Filip & Fredrik, Welcome to Sweden, Fittstim – min kamp och Timells Skärgårdskök. I år var dessutom några av pristagarna på plats för att själva ta emot utmärkelsen.

Totalt delades det ut tio stycken Skämskuddar i olika kategorier, och bland pristagarna finns bland annat Filip och Fredriks 10-årsfirande Roast & Toast, serien Welcome to Sweden och bröderna Timells satsning Timells Skärgårdskök. Anders Timell vann dessutom utmärkelsen som årets tv-personlighet.

Till skillnad från förra året var det ett antal nominerade som dök upp på galan. På plats fanns representanter för programmen En stark äventyrsresa med Morgan & Ola-Conny och Torsk på Tuben, samt personerna bakom Sissela Kyles ”Kodjo Akolor-skämt” på Guldbaggengalan 2014.

– Det var fantastiskt roligt! Att de väljer att komma till galan tyder på både självinsikt och självdistans vilket är hedervärda egenskaper, säger Skämskuddens grundare Martin Soneby.

Här är samtliga mottagare av Skämskudden 2014: 

Årets underhållning: Torsk på tuben
”Det där meningslösa kommentarsfältet på Youtube. I tv-form.”

Årets direktsända evenemang: Roast & Toast: 10 år med Filip och Fredrik
”Ni vet när man filmar av ett firmagig och säljer det till Femman.”

Årets fiktion: Welcome to Sweden
”Den första Bullenfilmen som har gått på NBC. Som vanligt är det inte killen i filmen som har skrivit anonyma kommentarer på internet.”

Årets livsstil: Timells skärgårdskök
”Den här programidén är så trött att vi inte orkar skriva en motivering.”

Årets granskning: Fittstim – min kamp
”På 90-talet bråkade Belinda Olsson med Ulf Lundell. Nu är hon Ulf Lundell.”

Årets meltdown: Greg Poehler attackerar TVdags.se
”I en serie om kulturkrockar var den största kulturkrocken den mellan en ärlig tv-recensent och en kille med dåligt ölsinne.”

Årets programledare: Henrik Fexeus – Kärlekskoden
”Mentalisten Fexeus lyckades inte övertyga tittarna om att han är programledare.”

Årets reality/dokusåpa: En stark äventyrsresa med Morgan och Ola-Conny
”Det kommer bli ett jättebra program, sa Femman. De kommer inte alls att skratta åt er, sa Femman. Ni får 7 000 kronor, sa Femman.”

Årets tv-personlighet: Anders Timell
”Ursäkta flugan, det är en hovmästare i min tv-soppa.”

Årets Guldkudde: Fredrik Lundberg
“I en värld präglad av cynism känns det roligt att få ge pris till en man som bevisat att det inte finns något absolut samband mellan att vara en cynisk jävel och skapa tittarsuccéer. Man kan vara en cynisk jävel och ändå ha väldigt, väldigt få tittare.”

Om Skämskudden
Skämskudden är ett antipris som delas ut till de mest pinsamma insatserna inom svensk television. Bakom projektet står komikerna Martin Soneby och Fritte Fritzson som genom detta initiativ vill uppmuntra kreativitet och nytänkande inom tv-sfären. Skämskudden arrangerades för första gången 2013. Skämskudden 2014 arrangerades den 28 augusti på Göta Källare i Stockholm

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print