Mysigt va? En trailer till Mad Max-rebooten, Mad Max – Fury Road som har premiär under 2015. Om du inte visste att en fyra var på väg, ås förvänta dig ingen Mel Gibson. Han är frånvarande. Va?!??? Kanske du frågar dig: “En Mad Max utan Mel Gibson, suck vad trist och onödigt.” Eller så kanske du drar en lättnadens suck? Pust vad skönt att slippa det fejset och den irriterande dialekten. Vilket som, spana i alla fall in trailern för den ser ju faktiskt riktigt läcker ut. Trailern ser ut att vara en homage till den mest älskade och hypade av filmerna, nämligen Mad Max II: “The Road Warrior”. Du har en härlig biljakt i ökenlandskapet. Jo, det ser riktigt läckert ut. Men kommer då den här filmen vara ett plagiat ev tvåan? Kanske. Men med tanke på hur olika filmerna i den ojämna trilogin var så har jag en stark känsla av att den här filmen kan innehålla många fräscha och uppfriskande inslag.

Det är samma George Miller som står vid regissörsrodret, precis som med de andra filmerna. Om du har dålig koll på denna regi-doldis så kan jag ju påpeka att han även regisserat filmer som Häxorna i Eastwick och Happy Feet. I Mad Max – Fury Road spelas titelrollen Max av en mycket mer känd snubbe, samma Tom Hardy som gjorde sig känd i rollen som “Broke the Bat’s Back”, alltså Bane i The Dark Knight Rises. Hans version av Bane skulle f.ö. ha platsat bra i The Road Warrior, men nu får du nog med all sannolikhet se honom utan mask och med återställd röst. I andra roller har du skådisar som Charlize Theron och Nathan Jones.

Jag gillade både första Mad Max och The Road Warrior skarpt första gångerna jag såg dom. Trean, Beyond Thunderdome är en ryckig episodfilm med bisarra idéer, som enligt egen åsikt, borde vara alldeles för konstiga för att någon vettig människa skulle vilja ge sig på det manuset. När jag försökte se om The Road Warrior kändes mycket gammalt och nött. Men nåväl, det ska bli kul att få se mer av Mad Max – Fury Road, en lättsam actionsmörja att se fram emot.

[youtube]KELy4064dHw[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print