Bob Hoskins har gått bort. Han blev 71 år gammal och avled i sviterna av en lunginflammation. Jag trodde inte att man kunde dö av sånt nuförtiden. Tydligen är det möjligt. R.I.P

Hoskins var en riktigt bra skådis, en av de bästa. De av hans filmer som är mina favoriter är framförallt Mona Lisa (1986) och Felicias resa (1999). Men de flesta minns honom nog främst från Vem satte dit Roger Rabbit? (1988). Tydligen hade han redan “pensionerat” sig efter att han fått diagnosen Parkinsons sjukdom.

Det kanske känns ungt i dag att dö vid 71 års ålder. Inte minst med tanke på skådespelare som fortfarande är aktiva och gör stora roller i filmer vid 90 års ålder som Christopher Lee. Men Hoskins hann ändå med en fantastisk karriär och slapp gå in i en svårare fas av sjukdomen.  Vi kommer att sakna dig Bob Hoskins. Mycket. Sov så gott.

Läs mer i AB och mer om hans karriär i Empire

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print