Litet pressmeddelande om den enormt efterlängtade filmatiseringen av succéboken Cirkeln:

Den bästsäljande boken Cirkeln blir nu film med inspelningsstart idag, samtidigt släpps den första bilden på karaktärerna.

Idag börjar RMV Film inspelningen av filmen Cirkeln i regi av Levan Akin. Filmen baseras på boken med samma namn av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren och produceras av Cecilia Norman Mardell, Benny Andersson och Ludvig Andersson. Cirkeln spelas bland annat in i Södertälje och Grängesberg och har biopremiär onsdagen den 18 februari 2015.

-Vi vill göra en film som gör rättvisa åt Saras och Mats fantastiska universum. Cirkeln är en berättelse om verklighet och magi, om ensamhet och gemenskap, om att vara ung och om att rädda världen, säger producent Ludvig Andersson.

Nu släpps den första bilden på Linnéa, Vanessa, Anna-Karin, Rebecka, Minoo och Ida. Bilden lanseras på Facebooksidan https://www.facebook.com/cirkelnfilmen

-Med dessa skådespelare och det team vi har känns det som vi har de allra bästa förutsättningarna. Det är otroligt spännande och roligt med en sådan makalös bok som förlaga, säger producent Cecilia Norman Mardell.

Den bästsäljande Cirkelntriologin är en kritikerrosad bokserie om sex unga häxor, skriven av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Triologin har varit en stor säljframgång såväl i Sverige som utomlands. Den har sålts till över 30 länder, däribland Norge, Tyskland, USA och Storbritannien.

Filmens handling:
En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är “De utvalda”, en grupp häxor – utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död – bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. I Cirkeln skildras en parallell värld i vilken drömmar, irriterande föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi.

Cirkeln distribueras på bio av Buena Vista International Sweden och har biopremiär onsdagen den 18 februari 2015.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print