monty_python_flying_circus

Jo, det är sant. Nyheten som typ nästan hela världen väntat på i 30 år blir verklighet – Monty Python återförenas på scenen.

Klockan 13.00 idag var en presskonferens med det återstående gänget av Monty Python, alltså John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin, Eric Idle samt Terry Jones. Warvick Davis (“Life’s Too Short”) var rolig konferencier och inledde debatten. Monty Python-gänget bekräftar att det blir en live-show i London och att biljetterna släpps redan nu på måndag. Showen blir alltså i London med premiär i juli 2014. Arenan blir en av de allra största: 02 Arena.

Priserna har inte fastställts, men de påstår att de vill hålla nere biljettpriset till rimlig nivå, vad nu menas med det. BBC har rättigheterna till Flying Circus-materialet och man kommer att filma showen. Däremot verkar inte bli någon ny TV-serie och de säger inget mer om någon ny film, annat än att de inte har tid att träffas och spåna fram nytt material.

Ja, och mer om showen: “Varför gör ni det nu?” frågar en kvinnlig journalist. “Vi måste få ihop till Terry’s bolån” ver det svar de kom fram till. Men vad komer att kunna ses på scenen? Vad kommer showen att innehålla? Jo, det blir en blandning av nytt och gammalt material, material som de aldrig gjort live förrut och “gamla hits” fast uppfräschade och på nytt sätt.

Det kommer att bli en “big show, music, backprojected animated stuff”, sade Terry Jones och John Cleese nämner ett par möjliga sketcher: “Crunchy Frog” och “The Dead Parrott” och Eric Idle nämnde “Spanish Inquisition” som de aldrig haft på scenen förrut. Och naturligtvis fick de frågan om Graham Chapman. “Of course we will miss Graham.”

Du som är Monty Python-fan, är du lycklig nu?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print