Eder käre admin, alltså undertecknad, håller på med ett litet uppdrag som bland annat och just nu innebär att skriva om delikatesser. Det är i och för sig kul, men jösses vad hungrig man blir. Och så medan jag skrev kom jag att tänka på matfilmer, alltså filmer om mat. Jag skrev förvisso tidigare ett inlägg, just “filmer om mat” med divrse sporadiska tankar och dessutom med lite fina filmklipp. Men tanken som slog mig var – vilka filmer skall vi egentligen benämna “filmer om mat”. Tänk lite på en film som  Den filmen handlar ju egentligen om vänskap, försoning och om ett visst mått av osjälviskhet och självuppoffring. I själva verket är väl inte måltiden så viktig, eller är den? Kanske. Men The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover då? Den handlar ju verkligen om mat. Och sen har vi ju en film som Chaplins moderna tider som verkar handla om helt andra saker, men om du minns scenerna och ägnar dom en tanke så kommer du säkert att säga ett “aha” om jag påpekar att nästan varenda scen på olika sätt har med mat att göra. Så borde inte den platsa som just en matfilm?  Men sedan om vi går ett steg ännu längre och tänker på zombiefilmer. Zombies äter ju hjärnor. Och även om inte zombierna är de verkliga huvudpersonerna så handlar ju dom allihopa om jakt på mat. Så zombiefilmer kanske man skulle kunna sätt in som underrubrik till “matfilmer”? Eller vad tycker du? Ja, vad är en matfilm egentligen?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print