Här är en lite mera personlig och random lista. Det handlar nämligen om en lista på 10 Filmer som aldrig fastnar i minnet. I alla fall inte i mitt minne. Är det inte så att vissa filmer bara sitter där i hjärnan och andra inte? För mig är det så. Vissa filmer sitter kvar, scen för scen, medan andra försvinner direkt. Vissa filmer har jag jättebra minne av trots att jag såg dom för 15-20 år sedan eller ännu längre sedan. Men andra glöms bort direkt. De sållas bort och försvinner tillsammans med all annan information som sållas bort under dagarna. Vad det beror på vet jag inte. Kvalitet handlar det inte om, så mycket vet jag. Det kan vara samma sak med både bra och dåliga filmer.  Så vad minns jag egentligen av filmerna och hur mycket?

US Marshals (1998)

Kommer aldrig ihåg vad den handlar om. Det här är tydligen en fri uppföljare eller spin-off till Jagad, fast utan Harrison Ford. Jag tror att jag har sett den fyra gånger men jag minns verkligen inte ett smack av handlingen och kanske bara en eller två bilder ur filmen. Den försvinner snabbt ur minnet. Jag kommer ihåg att jag tyckte att den var helt okej, faktiskt rätt bra. Men varför fastnar då ingenting i minnet? IMDB

Det svarta hålet. (1979)

Den här filmen har jag sett uppskattningsvis 4-5 gånger. Det här är verkligen en film jag gillar och har gillat ända sen jag var liten. Jag bokstavligen älskade miljöerna och robotarna när jag såg den vid så där 8-9-årsåldern. Men samtidigt är det en mörk film som inte passar barn. Så här mycket kommer jag ihåg, samt några bilder och scener ur filmen. Men vad handlade den om egentligen? Berättelsen är som bortblåst. Sista gången jag såg om den för ungefär 7-10 år sedan så stannade den i minnet ett tag. Nu kommer jag inte ihåg handlingen längre, bara svagt. IMDB

Hardware (1990)

Den här filmen har jag också sett uppskattningsvis 4-5 gånger. Orsaken till varför jag såg om den var varje gång densamma: helt enkelt för att jag inte kom ihåg den. Det enda jag minns är någon form av soptipp och roboten själv. Hardware handlar nämligen om någon robot som löper amok. Så mycket kommer jag ihåg. IMDB

 Moon 44 (1990)

Den här filmen har jag sett 3 gånger. Det är en slags mordhistoria eller en klassik ”who-dunnit” i framtidsmiljö. Den utspelas på en rymdstation. Så mycket vet jag, men jag minns ingenting av den. Jag har ett svagt minne av någonting från miljön och jag tror skådespelarna hade vita eller ljusgrå dräkter. Men jag minns inte ens hur en enda skådespelare såg ut. IMDB

The Running Man (1987)

The Running Man är en sån där film man tittat på och strötittat på ett antal gånger när man var yngre. Säkert har jag sett hela 2-3 gånger.Jag vet att det är nån slags Hunger Games-spel-aktig film, om ett slags gladiatorspel och självfallet kommer jag ihåg att Schwarzenegger ’r innehavare av huvudrollen. Men det enda jag kommer ihåg lite suddigt är en scen vid nån hockeyrink där han slåss mot nån. IMDB

White Men Can’t Jump (1992)

Wesley snipes och Woody Harrelson kanske verkar som en udda kombination. Filmen är också en lite udda komedi, men rätt så underhållande. Så tror jag i alla fall att jag uppfattade filmen. Jag minns bara lite bilder med smågnabb på en basketplan. IMDB

Donnie Darko (2001)

Det här är väl också en film man bör komma ihåg. Jag har sett den två gånger, men jag minns bara brottsstycken, några bilder ur olika scener. Det är nån slags maffia-insider-berättelse, så mycket vet jag. Val Kilmer gör väl en av få hyfsade roller har jag för mig. Jag minns också att det var en riktigt okej film, välspelad och allmänt välgjord fast ingen storartad film som står ut i mängden. IMDB

Den vilda jakten på stenen (1984)

Jag har väl sett den ett par gånger och försökte se om den rätt nyligen men var för upptagen för att kunna fokusera på den. Det är en Indiana Jones-inspirerade äventyrskomedi med Michael Douglas och någon riktigt känd skådespelerska som jag borde komma ihåg vem det är. Jag kommer ihåg inledningen samt att jag tyckte att den var smått långtråkig och att de två skådisarnas gnabb inte var roligt utan att det snarare var nästan outhärdligt tjatigt. IMDB

Jakten på Röd Oktober (1990)

En film med Sean Connery. Jag har sett den en gång och försökt se den en andra gång, men då tyckte jag att den var så himla tråkig så jag stängde av. Är det om någon båt eller ubåt den handlar om? Minns ingenting. Var den bra? IMDB

Patrioter (1992)

Nånting med Harrison Ford. Den här har jag faktiskt sett på bio och jag såg om den nåt år senare. Jag minns att jag tyckte att den var bra men inget speciellt. Har ett svagt minne av någon matbordsscen (tror jag) och slutscenen, annars är det blankt. IMDB

Vilka filmer har du svårt att komma ihåg?

Berätta om dina irritationsmoment eller de filmer du är ledsen att du inte kommer ihåg här i kommentarerna!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print