Nu tar vi oss en titt på vad som är aktuellt på blu-ray, dvd & digital i oktober 2013 från Fox – Paramount. Många fina klassiker kommer nu på Blu-ray i nyrestaurerat skick, bland annat American Gigolo, Naked Gun-filmerna och Samson & Delilah. Sen får vi nya samlingsboxar med Star Wars-filmerna. Den ena boxen kallas “The Original Trilogy”, men så mycket som herr Lucas går in och petar och mixtrar med filmerna så kan man säga att det är lite felaktig och falsk marknadsföring, inte sant? Läs mer detaljerat om alla filmer som kommer ut i oktober efter “hoppet”.

American Gigolo
Julian Kay är på jakt efter någon att tillfredsställa. Han pratar fem-sex språk, är pojkaktig och sensuell och passar lika väl in i rollen som chaufför åt en rik, medelålders dam som i rollen som översättare/sällskap åt en ensam direktörshustru. Han är den amerikanske gigolon. Men Julians livsstil med kärlek till salu blir dödlig när en av hans klienter mördas och han själv blir huvudmisstänkt. Richard Gere är lysande som Julian i detta stilfulla, sexuellt laddade drama av Paul Schrader (Light Sleeper, Cat People).

Anchorman
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy – Will Ferrell spelar Ron Burgundy, en topplistad tv-personlighet i 70-talets San Diego, som anser att kvinnor har en roll att fylla i nyhetsstudion – så länge de håller sig till att rapportera om mode och matlagning. Så när Ron får veta att han ska samarbeta med en ung kvinnlig nyhetsuppläsare (Christina Applegate) som är vacker, ambitiös och tillräckligt smart för att vara mer än bara ett kuttersmycke, då är det inte bara två tv-personligheter som kolliderar – då är det krig!

Dagbok för alla mina fans 1-3
Alla tre hysteriskt roliga filmer med vår favorittönt och antihjälte Greg Heffley,  i en blu-ray-box. Filmerna är baserade på de populära böckerna skrivna av Jeff Kinney. Familjekomedier, rek. från 7 år.

El Dorado
Klassisk western från 1967 av Howard Hawks med John Wayne, Robert Mitchum, James Caan och Ed Asner.

Harold & Maude
Komedi från 1971 av Hal Ashby, baserat på manus av Colin Higgins (Foul Play) om det omaka paret unge Harold och den betydligt äldre men levnadsglada Ruth. Cat Stevens bidrar med filmmusiken.

Hatari
Howard Hawks actionäventyr från 1962 med John Wayne i huvudrollen utspelar sig i Afrika. Filmmusiken av Henry Mancini innehåller bland annat “Baby Elephant Walk”.

Kiss the Girls
Nagelbitar-thriller från 1997 med Morgan Freeman och Ashley Judd i huvudrollerna, på jakt efter “kvinnosamlaren” Casanova. Bygger på James Pattersons bästsäljande roman.

Naked Gun, Naked Gun 2 1/2, Naked Gun 33 1/3
Hela serien Nakna Pistolen, odödliga skrattklassiker, med Leslie Nielsen som den rappkäftade men inte alltför klipske polisen Frank Drebin.

Samson & Delilah
Noggrant restaurerad nyutgåva av det Oscar-belönade mästerverket från 1949, av den legendariske regissören Cecil B. DeMille och med Hedy Lamarr och Victor Mature  i huvudrollerna, liksom en ung Angela Lansbury som gör en av sina första roller.

Shane
Regissören George Stevens tolkning av en av de mest välkända västernmyterna resulterade i sex Oscar-nomineringar och en amerikansk filmklassiker. Alan Ladd spelar Shane i denna stämningstäta film från 1952.

Virtousity
Stjärnspäckad, spännande action från 1995 med Oscar-vinnarna Denzel Washington och Russell Crowe.

Star Wars – Original Trilogy DVD & Prequel Trilogy DVD
Återupplev de spektakulära slagen och det godas ultimata triumf över ondskan som gör Star Wars till tidernas bästa sci-fi-äventyr. Star Wars Original Trilogi med Stjärnornas krig, Rymdimperiet slår tillbaka och Jedins återkomst och Star Wars Prequel Trilogy med Det mörka hotet, Klonerna anfaller och Mörkets hämnd, kommer nu i nya samlingsboxar på dvd.

Release:              14 oktober
Utgåva:                Dvd
Regi:                    George Lucas
Skådespelare:    Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Alec Guiness
Genre:                 Sci-fi

Flera filmer som kommer under oktober är bl.a. Croodarna, Boomerang och Epic – Skogens hemliga rike

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print