Picassos äventyr, Svenska Ords och Hasse och Tages mästerverk, är en av mina absoluta favoriter bland svenska filmer, alla kategorier. Det här är en sån film som – ja, antingen förstår man den eller så gör man det inte. Älska eller hata, det finns inget däremellan. Särskilt om man gillar konst och konsthistoria är filmen ett fyrverkeri av tokiga infall som på olika sätt skojar med Picasso och den tid han levde i. Förutom som Gösta Ekman i titelrollen får vi möta många kända och okända ansikten från modern historia. Vad sägs om en målarduell mellan Winston Churchill och Adolf Hitler!? Hela filmen har ett mycket rappt tempo och den är på alla sätt och vis synnerligen välgjord. Frågan är bara om den här skruvade surrealistiska humorn som utmärker Picassos äventyr passar just dig? Varför inte ge den en chans!

Okej, ska vi försöka ge oss på ett fredagstema med roliga filmtips? Vi gör så. Ni till hösten behöver vi ju komedier för att muntra upp i grådasket, så vi får försöka hålla os till humorn för att inte sura ihop fullständigt. Eller vad säger du?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print