De två stora nordiska filmgiganterna Zentropa och Nordisk Film slår sig samman för att förverkliga det mest ambitiösa skandinaviska vikingafilmprojekten någonsin: filmatiseringen av Frans Gunnar Bengtssons ”Röde Orm” från 1941 och 1945.

Romanen är översatt till 24 språk, och berättar den äventyrliga historien om en av vikingatidens största hjältar, Röde Orm, som ger sig ut på en resa som ändrar historiens gång.

Producenterna är Peter Aalbæk Jensen (administrerande direktör på Zentropa) och Sisse Graum Jørgensen som har producerat filmer som Hämnden (Susanne Bier, 2010), den Oscarnominerade A Royal Affair (Nikolaj Arcel, 2012), Jakten (Thomas Vinterberg, 2012) och den kommande The Salvation (Kristian Levring), som såldes nu under Cannes-festivalen.

Lone Korslund från Nordisk Film är exekutiv producent. Hon har tidigare varit inblandad i skandinaviska prestigeprojekt som Millennium-trilogin (2009), baserat på Stieg Larssons bästsäljare, Huvudjägarna (2010) och Kon-Tiki (2012) och som är samproducent till Snabba Cash-filmerna, baserade på Jens Lapidus bästsäljare.

Peter Aalbæk Jensen om att producerat ett projekt som gräver sig djupt ner i den actionfyllda vikingatiden: ”Många har försökt – vi kommer att göra det!”

Producenterna Sisse Graum Jørgensen och Peter Aalbæk Jensen har påbörjat jakten för att finansiera filmen. Det pågår fortfarande förhandlingar med regissör och manusförfattare.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print