Okej då, den är inte helt ny. Men jag har då inte upptäckt den förrän nu. Hursomhelst vill jag helhjärtat rekommendera denna i allafall hyfsat nya TV-serien om Nicke Nyfiken till alla ni som letar efter en intelligent TV-serie till sina barn. Jag är själv tacksam att min lilla tvååring har hittat något intelligent att titta på och ett alternativ till alla (i och för sig välgjorda och roliga) kortfilmer med Kalle Anka, den där avskyvärt osympatiska och elaka ankan som älskar att plåga små djur.

Nicke Nyfiken har ett lugnt, naturligt tempo till skillnad från 99% av alla TV-serier idag som förmodligen är skapade för en amerikansk marknad med alla barn som är hyperaktiva av extremt sockerberoende. Dessutom är den riktigt tänkvärd och pedagogisk på ett smart och självklart sätt. Som sagt, en helhjärtad rekommendation till en TV-serie som får högsta betyg. Men passa på att beställa dom innan de tar slut. Filmerna gavs ut på DVD 2007 och de verkar inte tillverkas mera.

Beställ Nicke Nyfiken från Ginza

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print