Förra året publicerade Rocket News bilder från Tunisien där scener från fyra av Star Wars-filmerna har spelats in. Scenerierna är delvis bevarade och finns att beskåda som turistattraktion. Bilderna är intressanta och värda att beskåda om du inte redan har hunnit titta på dom. När jag spanade in dom funderade jag över CGI-effekter. Visst är det härligt när fysiska miljöer bevaras för eftervärlden och visst är det trist när ingenting bevaras från filmer där alla bakgrunder är gjorda med digital teknik? Tänka vad skönt när man upptänker att det finns flera skäl att hålla sig till “riktig” scenografi än bara det faktum att CGI allt som oftast ser förjävlig ut i live action-filmer. Man skapar minnen för eftervärlden och kanske till och med lämnar något för barnbarnen eller för någon medarbetare i filmen som de kan auktionera bort.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print