Jo, det är sant. Ekvationen Guillermo Del Toro + HBO = Monster verkar faktiskt stämma. Boardwalk Empire och Game of Thrones i all ära, men det här är mycket mera spännande. HBO har utannonserat att de planerar en adaption av mangan och världens absolut bästa (okej, japanska) animé med namnet Monster. Tanken är mind boggling, fullkomligt svimlande. Jag kan inte tänka mig en bättre regissör än Guillermo Del Toro, skaparen av mästerverket Pans Labyrint till projektet. Monster är nog också en av favoriterna när det gäller adaptioner som jag skulle kunna tänka mig faktiskt skulle kunna lyckas.

Monster bygger på verkliga händelser och barnhem som fanns under Andra Världskriget. Man experimenterade med barnen och deras psyken. Berättelsen utspelas alltså i Europa. Den börjar med en japansk läkare som hjälper ett barn som har blivit skjuten… av sin syster… Långt senare och efter en rad av mord börjar läkaren ta upp jakten på sanningen efter en man som beskrivs som ett monster.

Om du inte sett animen Monster, så gör dig själv en tjänst och se den. Det är du värd. Å andra sidan, om du kan hålla dig kanske du borde se Guillermo Del Toros version först. Jag vet inte hur jag ska råda dig. Men jag har själv svårt att hålla mig. Men först måste vi ju se om projektet blir verklighet. Hursomhelst är det här århundradets mest spännande TV-projekt. Och om Monster blir av kan du vara säker på att HBO inte sviker!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print