Och så dyker det upp lite tips från bredbandsbolaget. Tack!

Såhär under Halloween-perioden passar många på att ha myskvällar med tema skräckfilmer. Här är topp 10, mest hyrda skräckfilmerna i Bredbandsbolagets video-on-demand- tjänst 2012:

1.     30 Days of Night HD

2.     The Grudge 3

3.     Wrong Turn

4.     Dawn Of The Dead

5.     Grudge 2

6.     Pulse

7.     Boogeyman: The Return

8.     Seed Of Chucky

9.     American Psycho 2

10.  Blair Witch Project 2

Filmerna kostar mellan 19 och 49 kronor och hyrs för 24 timmar med obegränsat antal tittningar under den tiden.

Kändisarnas tips:

Henrik Lundström (Skådespelare, har bland annat varit med i filmen Ondskan)

It (1990) – För att det är en clown med och det är alltid lite läskigt med clowner, speciellt när det är en mördarclown.

The Shining (1980) – Den är kanske inte så jätteläskig men jag tycker den är bra.

The Ring (2002) – Därför att det alltid är obehagligt med läskiga barn.

Paranormal Activity (2007) – Den blev jag jävligt skrämd av när jag såg den på bio, för den kändes så verklighetstrogen och för att man under hela filmen väntar på att något ska hända.

 

Björn Starrin (skådespelare, har bland annat varit med i filmen Bröllopsfotografen, Smala Sussie)

Jurkyrkogården / Pet Samatary (1989) – den börjar med att en katt hoppar ner från något, och efter det så var jag fast.

The Shining (1980) – riktigt hemsk men bra.

Saw (2004) – Skrämde mig asmycket men den var jävligt bra.

No country for old men (2007) – Jag var livrädd hela tiden för den där jäveln (syftar på huvudrollsinnehavaren, Javier Bardem).

 

Michelle da Silvia, stylist och bloggare, 2:a i tv-programmet och tävlingen Stylisterna

Saw-filmerna – Så genialiskt gjorda, det som är det läskiga med dem är tanken om att det faktiskt skulle kunna finnas någon sjuk människa därute som gör dem till verklighet.

The Ring (2007)
– En väldigt bra gjord film. Jag blev inte så rädd för den som jag förväntade att jag skulle bli men tycker att filmen i sig är väldigt bra.

Thirteen Ghosts (2001) – En av mina favoritfilmer sedan en lång tid tillbaka och är nog den skräckfilm som jag har sett mest av alla.

Instängd (2005) – Gjorde så att det kröp i hela kroppen i flera veckor efteråt då jag är otroligt klaustrofobisk av mig. Hissar var en omöjlighet efter att ha sett den filmen.

Paranomal Activity (2007) – Också en film som skrämde mig mycket eftersom jag såg den när jag var ensam hemma. Inte mitt smartaste drag. Det tog mig flera timmar att röra mig från soffan till sängen och jag strök längst väggarna på vägen dit.

The Shining (1980) – Den film som skrämt mig mest någonsin. Min syster lurade mig att se den när jag var 7år gammal då hon hävdade att den inte var läskig alls. Efter det så sov jag intill väggen i min våningsäng inlindad i täcket i två år så att den “gröna tanten i badkaret” inte skulle hitta mig om hon kom under natten. Jag har fortfarande svårt för att gå in i badrum där draperiet är fördraget i dusch och badkar.

 

Tejbz/ Tobias Öjerfalk, gamerprofil, en av Sveriges största Youtube-kändisar med 496,885 prenumeranterhttp://www.youtube.com/user/tejbz

Läskiga onlinespel:  Doom 3My Little Pony The Game.

Dead Space 2 – För att aliens är rätt läskigt. Och man relaterar till karaktären.

Halo – När man stöter på the Flood för första gången.

Zelda ocarina of time – När man ska låsa upp the sun song. Zombies som skriker och gör en förstelnad.

 

Carin Gerhardsen, storsäljande deckarförfattare (”Hammarbyserien”, Helgonet, Gideons ring)

Skyskrapan brinner (1974) – Jag har aldrig i hela mitt liv varit så rädd som när jag såg den på bio på sjuttiotalet. Jag satt och skakade av skräck hela tiden, medan det mänskliga lidandet på den vita duken var bortom allt förnuft.

Seven (1995) – Den bästa och otäckaste filmen i sitt slag. Scenen med mannen som tvingats att äta ihjäl sig fick mig att svimma. Och då är frosseri bara en av sju dödssynder…

Irréversible (2007) – Otäckare blir det inte. De brutala våldsscenerna ligger så fruktansvärt nära verkligheten att det känns som man upplever dem på riktigt. Vedervärdigt. I filmen och i verkligheten.

 

Om Bredbandsbolaget:
I Bredbandsbolagets on demand-tjänst finns över 2 000 filmer från SF Anytime och Nordisk Film för uthyrning. Filmerna kostar mellan 19 och 49 kronor och hyrs för 24 timmar med obegränsat antal tittningar under den tiden. Betalningen sker via fakturan från Bredbandsbolaget.

Om Halloween:
I USA infaller alltid Halloween den 31 oktober. I Sverige har firandet blivit allt tydligare som tradition sedan slutet av 1990-talet, och sker vanligtvis på aftonen före alla helgons dag som är första lördagen i november, oavsett datum. Men Halloweenfester och -maskerader kan även förekomma lite när som helst i slutet av oktober eller början av november, ibland med inslag av ”tiggande” barn som klär ut sig till spöken, häxor, skelett och ber om godis genom dörrknackning.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print