Avatar kan få en 4:a och Avatar 2 och 3 ser inte ut att bli färdiga förrän 2016 och 2017.

Update om Avatar 4 och Battle Angel: Ta det med en nypa salt, men enligt Avatar-producenten Jon Landau det finns fortfarande hopp om en Battle Angel. Om du har följt vad som händer i filmvärlden, eller vår egen fantastiska blogg för den delen, har du helt säkert lagt märke till att James Cameron har planerat en filmatisering av Battle Angel Alita, Yukito Kishiros så omåttligt populära manga.

Om du har hängt med riktigt noga så vet du säkert också att Cameron har sagt att han inte längre tänker filma vad som helst utan är  helt inne i “The Avatar Business”, vilket innebär att allt annat för tillfället får ge vika. En hel del skribenter, bloggare och Avatar-fans har tytt Camerons utspel som om han planerar att aldrig göra någonting annat överhuvudtaget, vilket också lett till slutsatsen att alla filmplaner som kommit upp på tapeten de senaste åren har skrotats.

Om vi ska tro John Landau, så finns det en strimma hopp. Men inte förrän Avatar 4 har gjorts, filmen som James Cameron diskuterat och visat entusiasm för, men som Landau förnekade bara för ett par veckor sedan. Och vad skall då en Avatar 4 kunna handla om? Jo, enligt Cameron så kommer det förmodligen bli en prequel. Samtidigt förnekar Cameron att han skall “göra en Star Wars“:

“I have an idea for a fourth,” säger Cameron. “I haven’t really put pen to paper on it, but basically it goes back to the early expeditions of Pandora, and kind of what went wrong with the humans and the Na’vi and what that was like to be an explorer and living in that world.”

“In the first film, we’re dropping into a process that’s 35 years in to a whole colonisation,” he continues. “That will complete an arc and if that leads into more, we’ll start, not imitating Star Wars, but it’s a logical thing to do because we’ll have completed the thematic arc by the end of three.”

“The only thing left to do is go back to see what it was like on those first expeditions and create some new characters that then become legacy characters in later films. It’s a plan.”

Om det blir en Avatar 4 skulle detta i så fall innebära att Battle Angel skulle kunna få en premiär tidigast 2017. Förmodligen handlar det snarare om 2018. Alltså fem, sex år av lång väntan där vad som helst kan hända på vägen. Själv har jag slutat lyssna på vad regissörs- och producentparet berättar. Det är bäst så. Nåväl, den som lever får se.

Läs även i Total Film och i Collider

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print