En dokumentär som följer med som extramaterial i en kommande Blu-ray-samling med Indiana Jones-filmerna avslöjar lite om den klassiska “torgscenen” i Jakten på den försvunna skatten, där Indy ställs mot en svartklädd man med en jättestor sabel. Egentligen var det meningen att det skulle bli en lång fight, med piska mot svärd. Orsaken till ändringen? Harrison Ford var så svårt magsjuk under inspelningsdagarna att han lyckades övertyga Lucas och Spielberg att ändra scenen. Se bortklippt material från scenen här nedan:

[youtube]4BTE5UGaU3I[/youtube]

Nå, vad tycker du? Lika bra att scenen blev som den blev, eller skulle du ha föredragit en länge fight? Kanske gör Lucas om den i en kommande 3D-version av filmen så att vi får se en CGI-version av Ford slåss med sin piska? Jag skulle inte bli förvånad…

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print