Vincenzo Natali har inte gett upp Neuromancer, hans kommande filmatisering av William Gibsons cyberpunk-kultklassiker. Det var länge sedan vi hörde något om filmen, men det verkar röra på sig så smått. Mark Wahlberg och Liam Neeson har enligt källa blivit erbjudna roller. Förhandlingar pågår.

Wahlberg har blivit erbjuden rollen som huvudrollen Case och Neeson har blivit erbjuden rollen som Armitage, ex-militären som erbjuder sig att hjälpa Case. Det ser ut att kunna bli ett bra team. Oavsett hur det blir med just dessa skådisar kan vi förstå lite mera av Vincenzo Natalis vision.

Varför dröjer då projektet så länge? Vincenzo Natali försöker finansiera filmen helt och hållet på independent-basis. Han inser säkert att det här är det enda sättet att inte bli styrd av klåfingriga producenter. Ett smart drag om man vill göra en film på sitt eget sätt. Det blir förvisso betydligt svårare att marknadsföra filmen utan att någon av giganterna står bakom. Att ha kända skådespelare blir också mindre viktigt, men självklart skulle kända och respekterade namn som Mark Wahlberg och Liam Neeson hjälpa att sälja filmen.
Läs mer om Neuromancer!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print