Nåja, filmen om Björnen Paddington har varit på väg ett tag och utannonserats för länge sedan. Men som alltid vet man aldrig om filmerna verkligen blir av eller om projekten havererear. Nu kan vi vara helt säkra på att den älskade barnboks-björnen verkligen kommer att synas på biodukarna. Filmen Paddington Bear har inte premiär förrän 2014, men redan nu har vi fått en poster som visar att produktionen är i full gång. Mysig affisch, inte sant?

Och vi har gott hopp om att man lägger ner tid och pengar på att göra björnen heder. Det är nämligen Harry Potter producenten David Heyman. För regin står Paul King (The Mighty Boosh). Trots att postern ser tecknad ut kommer filmen inte att vara en klassisk animation, utan istället blanda Live-action och CGI.

Heyman säger: “Paddington Bear is a universally loved character, treasured for his optimism, his sense of fair play, and his perfect manners – and, of course, for his unintentional talent for comic chaos.” Heyman tillägger: “Michael Bond’s books offer such wit and wonder, and I am so delighted at this chance to bring Paddington to the big screen.”

Paddington har alltid varit älskad i Storbritannien. Jag kommer inte ihåg att jag själv såg böckerna i svensk bokhandel när jag var liten. Däremot minns jag barnprogrammet med berättande till de fina bilderna från böckerna. Paddington är en härlig klant som alltid ställer till det. Visst är det en god idé att hedra björnen med en egen film. Hoppas att man visar honom lika mycket respekt som Disney visat Nalle Puh. Det förtjänar han.

Om filmen med Björnen Paddington får svensk biopremiär förtäljer inte historien. Det får framtiden visa.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print