Veckans kortfilm heter “The Gift” (från 2010). Det är förvisso inget särskilt namn och säger inte så mycket om filmen. Och det delas säkert med ett hundratal andra filmer och kortfilmer. Men filmen i sig är desto mer intressant. Det är en Sci-fi-robot-film som utspelas i ryssland. Filmen innehåller hela 20 tagningar med CGI och budgeten (är inte helt säker på källan, dubbelkolla gärna om du hittar information) skall ligga på drygt 700.000:- omräknat till svenska kronor. En helt och hållet överkomlig summa, även om det hade varit i Sverige. Filmen utspelar sig i Ryssland och handlar om en liten låda. Själv får jag vibbar av både Hellraiser och Akira.

Uppriktigt sagt blev jag helt tagen av The Gift. Skärpan, fotot, berättelsen, den starka stämningen och framförallt att den är så välgjord får mig sammantaget att häpna, om nu budgeten stämmer. Filmen ingår i Phillips projekt “Parallel Lines” där fem regissörer får göra filmer utifrån samma dialog. Mannen bakom filmen heter Karl Rinsch och långfilmsdebuten blir “47 Ronin” (2013) med Keanu Reeves i huvudrollen.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print