Helgens kortfilm är ett filmskoleprojekt från Vancouver Film School. Tramsig, rolig och riktigt hyfsat kortis i kontorsmiljö. Framförallt är det imponerande att kunna göra så mycket under de begränsade förutsättningarna. Filmen är gjord under skolans “VFS Writing for Film and Television Program”. Eleverna får vägledning av en professionell manusförfattare. Men sedan har de endast ynka tre och en halv timme på sig att spela in filmen. Tufft minst sagt och imponerande att lyckas få ihop en film på nästan sju minuter under så begränsad tid. Som jämförelse kan jag berätta att under en vanlig långfilmsinspelning som pågår från gryning till sen natt brukar man i regel inte få ut mer än två-tre minuter. Hollywoodproduktioner slutar ofta på mindre än en minut färdig film per inspelningsdag. Då kan du förstå att det krävs riktigt bra planering om man skall få ihop 6-7 minuter på en fjärdedel av samma tid, även om det handlar om en lågbudgeterad kortfilm.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print