Det var länge sedan vi körde en ”Filmnyheter i Kortkort”. Men vi känner att det är dags att summera upp lite filmhändelser:

Först kan nämnas att Michael Haneke har tilldelats sin andra guldpalm genom sin nya film Amour, eller Palme d’or, som det Cannes festivalens allra finaste pris. Amour handlar om nn gammal man som tar hand om sin fru som fått stroke. En del tyckte att Haneke borde ha fått pris för bästa regissör. Men så blev det inte. Läs mer i The Wrap.

Malin Åkerman gör succé i Hollywood, faktiskt också med sin röstbegåvning verkar det som. Hon har fått äran att gestalta grupppen Blondie’s sångerska i CBGB, en film om New Yorks berömda nattklubb med samma namn. Läs mer i Empire Online.

Från svenskt håll kan nämnas att det blir en ny film om Sune med namnet Sune i Grekland – all inclusive och är baserad på boken med samma namn (fast utan den extremt fåniga engelska undertiteln). Enligt pressmeddelande från Nordisk film spelas Sune av långfilmdebuterande William Ringström, pappa Rudolf  av Morgan Alling, mamma Karin spelas av Anja Lundqvist, storsyster Anna av Hanna Elffors Elfström och Håkan Bråkan spelas av Julius Jimenez Hugoson. Sune i Grekland beskrivs som  julens stora svenska familjefilm och den får biopremiär den 25 december.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print