“Plot Device” är svårt att översätta till svenska, kanske “intrigpryl” är den mest ackurata, ehuru en sådan term av ett mer abstrakt slag sällan förtäljer särskilt mycket som gör namnet gripbart. (Ursäkta den krystade ordekvilibristiken) En intrig i en film innehåller ofta någon kliché som ska göra den mera spännande eller dra in publiken i handlingen.

Kortfilmen Plot Device är en slags metafilm om just handlingsmässiga filmklichéer. En filmare hittar en apparat som heter just “plot device” och… Ja, vad som händer får du se själv. Det är i vilket fall en kul kortfilm som gjordes för att visa hur man kan göra film på riktigt låg budget och få en snygg look genom att efterbearbeta filmen med “Magic Bullet Suite 11”.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print