Nu blir Bamse långfilm, för allra första gången faktiskt. Märkligt egentligen att det har tagit så lång tid. Nordisk film berättar:

Bamse, världens starkaste och snällaste björn, har älskats av generationer av barn ända sedan starten 1966. Nu tar Bamse klivet till bioduken med sin första långfilm: Bamse och Tjuvstaden. Filmen produceras av Tre Vänner. Rune Andréasson började teckna och berätta om björnen Bamse redan 1966, då som tecknad film på TV och veckoserie i Allers. Fram till idag har över 500 seriealbum getts ut och över 100 000 barn läser Bamse varje månad. Nu är det alltså dags för Bamse att ta klivet till vita duken.  

Dan och Ola Andréasson:

– Vår pappa Rune brann inte bara för att skapa serier, utan den tecknade filmen låg honom minst lika varmt om hjärtat, säger bröderna Andréasson. Just därför är det så otroligt roligt att hans karaktärer får breda ut sig i en långfilm, det var något han alltid drömde om, säger de.

Producent Jon Norstedt:

– Bamse ligger mig, och väldigt många barn och vuxna otroligt varm om hjärtat, och för oss har det varit viktigt att vara trogna Runes känsla och manér, säger Jon Norstedt. Vår vision är att göra en modern långfilm om Bamse som alla Bamsefans kommer att känna igen sig i, säger han.

Bamse och Tjuvstaden bygger på ett originalmanus av Johan Kindblom och Tomas Tivemark och filmen beräknas ha biopremiär julen 2013. Till skillnad från de tidigare TV-filmerna kommer alla karaktärer i filmen att ha ”egna” röster och röstcastingen pågår nu för fullt.

Filmen samproduceras med Nordisk Film, SVT, Film i Väst, Sluggerfilm och BAMSE Förlaget, med stöd från Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen kommer att distribueras av Nordisk Film i Norden och internationell salesagent är TrustNordisk. Bamse och Tjuvstaden är baserad på Bamse universumet, skapat av Rune Andréasson och publicerat av BAMSE Förlaget.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print