Ett litet meddelande från SF: I dagarna startar inspelningen av långfilmen MONICA Z – ett lingonris i ett cocktailglas om den berömda sångerskan och skådespelerskans dramatiska liv när hon slog igenom på sextiotalet. Filmen skildrar en svensk nationalikon och stjärnas stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. En exceptionell artist som med unik närvaro levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset. I de stora rollerna ser vi Edda Magnason, Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Vera Vitali, och Cecilia Ljung.   

 

 

Handling i korthet: En ung kvinna längtar bort från småstadslivet i Hagfors till jazzens rytmer i Stockholm. Hon belägrar stadens pulserande klubbliv med Nalen som dess självklara medelpunkt. En unik artist växer fram bland konstnärer och hipsters i sextiotalets New York. Briljant och sensuell med aptit på livet i en tid när natten är lång och festen aldrig tar slut. Åtrådd av alla men samtidigt ensam när morgonen gryr.

Filmen är baserad på ett originalmanus av kritikerrosade Peter Birro och i regi av flerfaldigt prisbelönte Per Fly. Producent är Lena Rehnberg, StellaNova Film, som står bakom filmsuccéerna En gång i Phuket, Sommaren med Göran, Solstorm och Tjenare Kungen. Filmen har planerad biopremiär över hela landet hösten 2013.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print